Kremast, lagan i ukusan – užitak od MALINA!

Predivan kolač sa keksom, šlagom i malinama. Uživat ćete u svakom zalogaju. Tako je mekan da podsjeća  na sladoled.

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Za bijeli fil:

  • 1 litar mlijeka
  • 3 kom kesica pudinga od slatke pavlake
  • 3 kašike brašna
  • 6 kašika kristal šećera
  • 6 kašika šećera u prahu
  • 250 grama margarina

Za fil od malina:

  • 600 grama malina
  • 350 ml vode
  • 250 grama šećera
  • 2 kom kesice pudinga od maline

I još:

  • 400 grama keksa
  • šlag pjena
  • mlijeko za šlag i po potrebi za namakanje keksa

Način pripreme je sljedeći:

Za bijeli fil, u jedan litar mlijek skuhajte pudig sa kristal šećerom  – odvojite malo mlijeka pomješajte sa pudingom i brašnom, a ostatak stavite da zavrije sa kristal šećerom, zatim dodajte puding mješjate dok se ne skuha. Kad je puding kuhan dodajte mu umućeni margarin sa šećerom u prahu.

Za fil od malina – maline izmiksajte u blenedru ili izgnječite. Vodu stavite da zavrije sa šećerom, a pudinf pomjepajte sa malinama. Pa u vodu dodajte maline i puding mješajte dok se sve zajedno ne zgusne u puding.

Redanje –  keks samo provucite korz mlijeko nemojte previše natapati, napravite sloj od keksa zatim pola bijelog fila stavite preko, na bijeli fil stavite cijeli fil od maline. Stavite u frižider da se stisne na kratko i onda preko stavite ponovo keks i ponovo bijeli fil. Umutite šlag premažite preko i ostavite kolač da se fino stisne.

Prijedlog: dublju tepsijju obložite sa prozirom folijom tako da krajevi vire preko, poredajte kolač i preko prekrite foliju pa prije služenja ukrasite sa šlagom. Na ovaj način kolač vam se neće razljevati a lakše ćete ga izvaditi.