Dječak po imenu Robin Pejković porijekolom iz Srbije nastradao je u razornom zemljotresu koji se desio prije nekoliko dana u turskoj. Dječak je pronađen bez znakova života u zagrljaju svoje majke Sane koja je povrijeđena i zbrinuta u bolnici.

 

Tokom kobne noći majka je pokušala da svojim tijelom zaštiti svoje dijete od posljedica zemljotresa ali na veliku žalost povrede velike tako da mu nije bilo spasa. Otac Igor koji je inače rodom iz Kragujevca je ova bolna vijest zatekla u Meksiku gdje radi već nekoliko godina, a ona se odmah spakovao i krenuo je u Tursku.

 

” Robin je bio izuzetno pametno i lijepo dijete. Plavokos, vedar, pravi anđeo. Svi smo ranjeni jer je često dolazio u Srbiju. Ponekad sa majkom, a češće sa oba roditelja. Uvijek smo se radovali njihovim dolascima i odmorima koje smo zajedno proveli. Bio je sa nama tokom novogodišnjih praznika, pa još nismo ni navikli bez njega, a sada se, eto, zauvijek rastadosmo”- rekao je za medije, vidno potresen, Saša Joksimović, Igorov brat od tetke.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here