Vjerujemo da svakoj domaćici kad zagori šerpa nije nikako lako. Treba je oribati i očistiti. Mi vam u nastavku donosimo tri koraka koje će vašu šerpu ili tavu dovesti do savršenstva.

 

Prvo pospite dno šerpe sodom bikarbonom pa prelijte vrelom vodom. Ostavite da se ohladi, pa operite na uobičajen način deterdžentom i toplom vodom. Zatim sipajte malo vode i alkoholnog sirćeta, ostavite da vri na tihoj vatri minut-dva pa dodajte par kašika sode bikarbone. Budite oprezni! Mješavina će naglo zapjeniti. Kad se prohladi, operite šerpu. Na kraju naprskajte na dno šerpe sredstvo za čišćenje rerni , ostavite da djeluje pa operite šerpu na uobičajen način.

 

Možete i ovako. U vodu sipajte dvije do tri kašičice praška za veš ili čak i kocku za pranje sudova u mašini. Pustite da ključa i uskoro ćete moći da potpuno uklonite sve zagorjele ostatke sa malo ribanja žicom. Pišite nam svoja iskustva u komentarima ispod ovog posta.