Spavaće sobe su prostor u kojem se odmaramo, čitamo knjige, slušamo muziku, spavamo. Prema tome feng šui ovoj prostoriji pridaje veliki značaj jer ako se u spavačoj sobi nakupi previše negativne energije i loše energije to se može odraziti na raspoloženje , kreativnost , produktivnost te međuljudske odnose. Zato se riješite ovih stvari ukoliko ih imate u spavaćoj sobi.

 

Suho cvijeće

Sve što je suho, uvenulo i izgubilo svaki oblik života pod hitno treba izbaciti! Energija koju će vam donijeti uvelo cvijeće svakako ne može biti dobra.

Kaktusi

Ovu simpatičnu biljku najbolje bi bilo držati u dvorištu ili terasi – feng šuji stručnjaci smatraju da, ukoliko ovu biljku držite u vašoj kući, može vam donijeti energiju koja narušava harmoniju i slogu.

 

Neuredne police i ormari

Preporučuje se da imate više praznog prostora na policama i ormarima, odnosno da ih ne zatrpavate suvišnim stvarima. Stvari je bolje držatiu zatvorenim fiokama i ormarima nego na otvorenim policama. Još jedan važan prostor jeste onaj ispod kreveta. On obavezno mora biti prazan!