Javnost svako malo bude šokirana ispovijestima žena koje su doživjele grohoru prilikom porođaja. Naime, jedna od njih je i ispovijest medicinske sestre koja živi trenutno u Norveškoj a koja je odlučila da svoju ispovijest podijeli sa svima a mi vam je prenesimo u cijelosti.

 

” Sećam se da su nas rasporedili u dve sobe, tako što su deca profesora dobila sobu sa manjem brojem kreveta dok smo mi ostali smešteni zajedno u drugu. Nismo se mešali. Atmosfera na odeljenju je bila užasna. Jadne žene su ležale same i molile Boga da sve prođe kako treba. Mi studenti smo na svoju inicijativu išli od boksa do boksa bez da nam se iko obrati, da obuku, nauči nečemu ” – navela je , pa dodaje:

” Slušala sam babice kako govore najružnije stvari porodiljama i njima iza leđa. Kako su užasno ružne, predebele, premršave, izobličene od trudova, dobro je da im deca i izgledaju tako kako izgledaju obzirom od koga su…Ja sam se u čudu pitala ko su te žene i zašto su tu gde jesu. Kako je moguće da one rade kao babice? “- kaže ova medicijnska sestra i ističe da nije ni sanjala da će doživjeti ono što joj je ostalo kao trauma za čitav život. Ostatak teksta pročitajte OVDE