U današnjem postu vam pišemo ponovo o najzanimljivijoj temi koja kruži po medjima već dvije godine odnosno korona virusu. Naime, prema izjavi njemačkog ministarstva zdravlja i epidemiologa Karla Lauterbaha koji je izjavio kako je jako siguran da nas u mjesecu septembru očekuje nova smrtonosna varijanta korona virusa.

 

Otkrio je kako se očekuje da će doći do nove zarazne varijante omikrona koja će da bude smrtonosna. “Dobićemo vakcinu koja štiti od varijanti omikrona. Očekujemo to u septembru. Cilj nam je da imamo dovoljno vakcina za svakog građanina, bez obzira koja varijanta dolazi. Tada ćemo imati protivotrov i za omikron i za delta varijantu” – rekao je epidemiolog.

Također, nedavno su se dva nova soja korona virusa pojavila a kako je njemački ministar rekao da sada se razvijaju neke nove podvarijante omikrona koje izazivaju zabrinutost “To znači da smo sve manje sposobni da se pripremimo za mutacije. Sasvim je moguće da ćemo dobiti vrlo zaraznu varijantu omikrona, smrtonosnu poput delte. To bi bila apsolutno smrtonosna opcija”.