Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je 26.marta snimak dodjele odlikovanja ranjenim vojnicima zbog njihovog požrtvovanja u Ukrajini. Međutim , kada se na televiziji proširio internetom neki su primjetili da pojedini vojnici imaju prestravljen izraz lica dok se rukuju.

 

 

Naime, na snimku se vidi zamjenik odbrane Aleksandar Fomin kako se sastaje sa vojnicima i hvali ih za njihov doprinos vojnoj operaciji, govoreći „Ja služim Rusiji“ dok je stajao pred njima. Većina njih je bila u invalidskim kolicima dok im je Fomin svečano stavljao medalju na grudi prije rukovanja. Svi ste izvršavali naređenja koja su vam data, svi ste dali 100 odsto. Kao pravi muškarci, kao pravi vojnici, nastavili ste slavne vojničke tradicije naših djedova i očeva – rekao je on.

 

Na kratkom dijelu snimka koji je išao prije ovoga, drugi zamjenik ministra odbrane Junus-Bek Jevkurov posjetio je vojnika koji leži u bolničkom krevetu. ” Nadam se da ćeš stati na noge ” rekao je Jevkurov dok mu je dodjeljivao medalju i rukovao se sa njim. U tom trenutku je vojnik, od treme, nekima izgledao skamenjeno i kao da zuri u Jevkurova, što je zapalo za oko mnogim korisnicima društvenim mreža.