Ovih posljednjih nekoliko dana svjedoci smo strašne prirodne nesreće koja je zadesila dijelove Turske i Sirije, kada je razorni zemljotres odnijeo više od 25 hiljada ljudskih života i nažalost brojke se svake sekunde sve više povećavaju na veliku žalost.

 

Gotovo sve zemlje svijeta su organizovale humanitarno prikupljanje pomoći a i mnoge javne ličnosti su iskoristile svoju popularnost na najbolji mogući način apelujući na sve ljude da učestvuju u prikupljanju sredstava za ugroeno stanovništvo. Naime, jedan od njih je i najbolji teniser svijeta a to je Novak Đoković koji je prije nekoliko dana poslao snažnu poruku putem društvenih mreža.

 

“Nalazim se u Beogradu sa prijateljem Jusufom. Želim da pošaljem podršku i pozdrave svim ljudima u Turskoj koji prolaze kroz težak period. Video sam fotografije i snimke razaranja koja su ostala posle zemljotresa. Svim porodicama želim da kažem, moje srce je sa svima vama i nadam se da će ljudi ostati jaki i da će se oporaviti zajedno. Najlepše želje i ostanite jaki ” – napisao je teniser u svojoj objavi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here