Riječima se ne može da opiše bol i tuga sa kojim se u ovim trnutcima osjeća porodica stradalog Mateja Periša , zato je njegov otac Nenad zamolio medije i javnost da se suzdrže dolaska na sahranu njegov sina. Ipak, svi oni koji osjećaju da žele da se oproste od mladog Splićanina čija je nesrećna sudbina ujedinila region moći će to da učine u ponedeljak uveče u centru grada.

 

Naime, kako pišu mediji njegova ekipa, kolegice i kolege i broodari spremaju veliki oproštaj u samom centru Splita. S porukama, koje će razniježiti i ona najtvrđa srca, kao i bakljama, pripremaju špalir s brodićima u blizini splitske Trajektne luke. Takođe i trajekti koji će se u tom trenutku zateći u blizini trebalo bi da zatrube u spomen na Matejevu “ultimu partenzu” (poslednji polazak).

 

Na ovaj način drugovi žele da odaju počast Mateju , a sve bi se to trenalo događati predveče nakon što sunce zađe.

 

” Osjetili smo da to treba da učinimo, a sigurni smo da bi i on to voljeo nakon hiljada i hiljada poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani širom zemalja regije. Svako ko želi neka sutra predveče dođe u grad. Želimo da ga dostojanstveno ispratimo, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo mogli da poželimo. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti “- rekao je jedan od prijatelja Mateja Periša.