POSEBNA I VRHUNSKA BEČKA ŠTRUDLA SA TREŠNJAMA – poslastice koje ne možete ne zavoljeti nakon prvog zalogaja!
Bečka štrudla je pravo voćno zadovoljstvo punjeno laganim nadjevom od jogurta i griza. Čim pojedete odma ćete praviti drugi!
Nadjev od jogurta i griza
3 jaja
400 gr tekućeg jogurta (2 čaše)
1 1/2 čaše griza
1 čaša šećera
2 vanilin šećer
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
Premaz
200 gr tekućeg jogurta (1 čaša)
1 vanilin šećer
Ostalo
500 gr kora za savijače (10 kom)
900 gr odkoštenih trešanja
Priprema
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom i dodajte ulje i jogurt . Onda dodajte griz i prašak za pecivo pa sve pjenjačom izmiješate tako da smjesa bude glatka bez grudica.
Tako pripremljenu smjesu ostavite na sat vremena u frižideru da se malo zgusne.
Stavite dvije kore za savijače na radnu površinu, premažite ih sa malo nadjeva od griza i jogurta, pospite sa trešnjama i lijepo zarolajte.
Isti postupak ponovite i sa ostalim korama, nadjevom i trešanjama tako da na kraju dobijete pet štrudla.Štrudle slažite jednu do druge u lim za pečenje kojeg ste prethodno osuli sa malo ulja .
Premažite štrudlu sa jogurtom i pospite vanilin šećerom pa pecite oko 20-25 minuta na temp. od 170°C, dok ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.Štrudlu sa trešnjama poslužite vruću ili ohlađenu, kako god vam volja !