Vjerujemo da jednom kad probate paprike spremljene na ovaj način svake godine ćete praviti na isti način.

 

Potrebno vam je

5 kg crvene paprike
2 glavice bijelog luka
Za preliv
250 ml vode
250 ml ulja
250 ml alkoholno sirce 9%
250 gr secera
100 gr soli i
20 kom bibera u zrnu
1 veca veza persunovog lista
2 sargarepe
5 gr konzervansa

Priprema

Paprike operite i odstranite im vrhove i sjemenke, kao za punjenje. Operite peršunov list i isjeckajte ga. U posudu stavite sve sastojke za preliv i pustite da provri, malo smanjite temperaturu i počnite da blanširate paprike. Dovoljno je da u tečnosti koja stalno vri ostanu 3 minute, tek da promijene boju. Izvadite ih i odložite u posudu sa poklopcem u kojoj će stajati narednih 30 minuta gdje će omekšati taman toliko da postanu savitljive i lako će te ih složiti u teglu. Tako postupajte dok ne blanširate sve paprike.
U predhodno sterilisane tegle složite paprike tako sto će te na dno tegle stavite malo konzervansa i bijelog luka pa tako ponovite na svaka dva reda paprike i sa tim završiti. Povremeno stavite i kolutove šargarepe.
Od ove količine paprika trebalo bi da napunite 3 tegle.