Vedrana Rudan gostovala je u emisiji na televiziji kod voditeljice Jovane Joksimović gdje je govorila o svojoj novoj knjizi “Doživotna robija”, a njih dve su se sukobile pred sam kraj emisije. ” Dođite ako nemate šta da radite. Ona će meni sad potpisati knjigu, ja uvijek volim da pročitam šta mi je napisala, uvijek je to nešto” – rekla je Joksimovićeva, na šta je Rudan prekinula i rekla:

 

” Još kad biste i knjigu pročitali, ali to je previše, nećemo sad pretjerivati. Vi ćete potpis pročitati.” Ovo je moja emisija, ja sam urednica. Reklame!” –rekla je književnica, pa dodala da je imala na umu situaciju kad je voditeljica izbacila gosta, kao da je rekla sebi da će biti fina i da ništa neće reći provokativno.

 

Jovana joj je na to odgovorila: “Hvala vam na toj samokontroli!” Onda je Rudanova počela da piše posvetu na knjizi, pa je opet nasmijala voditeljicu: ” Napisaću ovde Ivani najvećoj, mislim ja to uvijek prevedem. Da napišem Ivani ili Jovani? Napisaću ipak Jelena, žena koja ima. Dakle, Jeleni najvećoj!”