Ovakav sigurno niste probali američki gulas, a potrebno vam je:

2dcl maslinovg ulja
1 crni luk
2 čena bijelog luka
500 gr mljevenog mesa
1 kašika pirea paradaju
1 kocka goveđeg bujon
1 sos od paradajza
1 kkonzerva sjeckanoh pelata
1 kašika crvene mljevene paprike
-Makarone
1 šolja rendanog čedar sira
Svjež peršun

Priprema

Crni luk propržite u velikooj tavi i pred kraj dodajte bijeli. Zatim dodajte mljeveno meso i pržite. Posolite i pobiberite. Dodajte paradajz pire i promiješajte, pa prelijte bujonom, paradajz sosom i pelatom. Začinite crvenom mljevenom paprikom i začinima po želji, pa dodajte makarone. Kuhajte na tihoj vatri, povremeno miješajući, dok tjestenina ne omekša, oko 15 minuta. Dodajte sir i sklonite sa vatre.