Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov prokomentarisao je izjavu predsjednika Amerika bajdena da je predsjednik Vladimir Putin ratni zločinac. Naime, kako je naveo radi se o čovjeku koji je bez apsolutne sramote , s ponosom i sam iznosio dokaze, rekavši kako je, na njegovu ličnu inicijativu, bombardovan Beograd i uništene srpske četvrti”.

 

” Džo Bajden je u starosti konačno izgubio ostatke pameti. Sada, pokušavajući da uđe u ulogu plemenitog kauboja, odlučio je da ocijeni ruskog predsjednika Vladimira Putina, nazvavši ga ‘ratnim zločincem'” – navodi Kadirov, pa dodaje:

 

” Ovaj manijak, koji sebe zamišlja svjetskim žandarmom, ima drskosti da ocijenjuje našeg predsjednika? Među aktuelnim liderima država danas nema ozloglašenijeg vojnog i ekonomskog kriminalca od Džoa Bajdena. Tipičan primjer autoritarnog tiranina i despota željnog vlasti. Cijeli civilizovani svijet to veoma dobro razumije. Jedini problem je što se ne usuđuju svi da to iznesu. Ali sve ima svoje vrijeme. Hajde da ne pretjerujemo #- zaključio je Kadirov.