Matej Periš sahranjen je u svom rodnom gradu Splitu u krugu porodice i najbližih prijatelja. Naime, sada se pojavila informacija za koje nema objašnjenje pojavila se na društvenim mrežama dva dana nakon sahrane Mateja. ” Od prije 55 minuta nema više ni Vacap profila ni profilne fotografije “– objavio je na Instagramu korisnik.

 

naime, ovaj korisnik je tokom istrage redovno objavljivao ekskluzivne snimke iz noći nestanka Mateja i informacije o njegovim prijateljima sa kojima je došao u Beograd ali je ostala misterija ko stoji iza tog profila. Odmah se provela raspravo u komentarima. Jedni misle da je to standardna procedura, a drugi u tome vide nešto sumnjivo.

 

” Već je prebačen i u Fejsbuk profil u fazu sjećanja šta po mom iskustvu ne ide tako brzo baš” – napisao je jedan korisnik. ” Vacap će automatski izbrisati vaš korisnički račun samo ako ga ne koristite aktivno duže od 120 dana. To zapravo znači da ćete takođe izgubiti pristup svojim porukama, uključujući i slike, ako prije nisu bile sigurno uskladištene” – nadovezao se drugi korisnik