Put do zvijezda nije llak pa tako su se i brojne poznate javne ličnosti prije nego što su postale poznate i krenuli da grade svoje karijere u muzici, glumi i voditeljstvu bavile potpuno drugim poslom.

 

Emina Jahović

Emina Jahović odmah se našla na malim ekranima, ali ne kao pjevačica. Njen prvi posao je bio da vodi vremensku prognozu na televiziji iz Novog Pazara, čija je vlasnica bila Elma Sinanović.

 

Andrija Milošević

Uvijek je bio nemirnog duha, pa je i njegovo prvo zanimanje bilo vrlo neobično. Ističe da je morao da se snađe da zaradi za hranu, kada je bio popustio u školi u Podgorici. ” Tada sam radio kao kolporter, prodavao sam popularne novine “Podgorički grafiti”. Radio sam to sa drugovima, čak smo po stanovima išli. Tako smo malo zarađivali, za burek uglavnom “- otkrio je glumac jednom prilikom.

 

Lepa Brena

Vjerovali ili ne, Brena je bila bejbisiterka i to danas poznate pjevačice. Naime, prije planetarne slave, kao veoma mlada, čuvala je Anu Štajdohar.

 

Milan Stanković

Ovaj pjevač proslavio se poslije muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, a prije toga je bio omiljeni medicinski tehničar u Obrenovcu, gdje je radio u Domu zdravlja, na odeljenju dijalize.