Svi znamo da je održavanje hihijene naporan i zahtjevan posao. Međutim , postoje nekoliko predmeta koje bi svakodnevno trebalo da čistimo i dezinfikujemo jer se na njima nalazi najveći broj bakterija.

 

Mobilni telefon
Svakog dana upotrebljavamo mobilni. Držimo ga u ruci i prislanjamo na lice. Poruke kuckamo neopranih ruku i ne razmišljamo o bakterijama koje se tako gomilaju i raznose.

 

Torba
Torba je posebna priča. U njoj nosimo sve što nam je potrebno. Neprekidno nešto stavljamo u nju ili vadimo iz nje. Žene naročito moraju voditi računa o šminki, labelu, ogledalcu i slično.

Daljinski upravljač
Često se “igramo” daljinskim upravljačem. Uzimamo ga čim uđemo u kuću, a da nismo oprali ruke, klikćemo po njemu dok jedemo. Nažalost, rijetko kada se sjetimo da ga očistimo krpicom natopljenom alkoholom.

 

Veš mašina
Kad smo već kod veš mašine, mnoge bakterije ne preživljavaju jedino na visokim temperaturama, dok se na svakoj nižoj od 90 samo razmnožavaju. Svako novo pranje je zbog toga prijetnja da će se nagomilati, zbog čega bi jednom mjesečno trebalo dezinfikovati veš mašinu ubacivanjem dvije čaše alkoholnog sirćeta u bubanj i podešavanjem programa za pranje na najvišu temperaturu.