Prošlo je več nekoliko dana kako je zemljotres pogodio Tursku i Siriju koji je oodnio do sada preko 40 hiljada života ali ta brojka nije konačna. Naime, putem medija i društvenih mreža dolaze nam razne snimke fotografije i priče o stvarima koje rade spasioci, ali i o aljkavosti ljudi koji su učestvovali u izgradnji nekih građevina koje su se srušile kao kula od karata. Tako je jedan nevjerojatan snimak iz Turske koji dokazuje aljkavost i nemar kako građevinara tako i inženjera prilikom gradnje, podigao veliku prašinu.

 

Na snimci koju su objavili neki turski mediji čuje se kako dvojica muškaraca u nevjerici pokazuju na zgradu koja je nagnuta unatrag jer nema temelja. Riječ je o peterokatnici koja, iako nije srušena, više nije za stanovanje:

 

” Ne mogu da vjerujem, pogledajte ovo” – kaže jedan od njih dok kamera prikazuje da je zgrada u suštini izgrađena na tlu bez potrebnih stubova i temelja. Neki od sagovornika tusrkih medija su istakli da se tu radi o metodi gradnje po imenu “generalna podna obloga” koja je, međutim, urađena toliko površno da je dovela do toga da se tlo pretvori u tečnost i dovede do ovog zastrašujućeg efekta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here