U današnjem čanku vam donosimo zanimljivu priču, penzionera iz Misisipija , Freda Everit koji je ispričao lokalnim medijima kako je njegova mačka spriječila oružanu pljačku i njegov život. – Čuli ste za pse čuvare, ovo je mačka čuvar – rekao je Everit.

 

Bucmasta maca, sa 9 kilograma preplašila je lopove u gradu Tupelo i probudila svog vlasnika. Kada su dvije osobe pokušale da provale u kuću 68 godišnjeg Everita, mačka je mjaukala, a zatim otrčala da upozori svog gazdu na opasnost.

 

 

Pokušaj pljačke dogodio se 25. jula, između 2:30 i 3 sata ujutro. Fred je izjavio da ga je probudilo mjaukanje koje je dopiralo iz kuhinje. Potom je njegova ljubimica potrčala ka spavaćoj sobi, skočila na krevet i počela da skida jorgan sa Freda i grebe ga kandžama po rukama. Kada je ustao iz kreveta da vidi šta se dešava, ugledao je dva mladića ispred zadnjeg ulaza. Jedan od lopova je imao pištolj, a drugi je ponijeo pajser kako bi otvorio vrata. Međutim, u trenutku kada je izvukao svoj pištolj i vratio se u kuhinju, razbojnici su već pobjegli.