Nakon što je trogodišnji dječak Artur iz Engleske hitno prevezen u bolnicu jer mu je pozlilo u parku , jedan je doktor rekao da dijete samo traži pažnju roditelja i da mu nije ništa ali on je na žalost imao veliku bolest veličine šljive na mozgu. Roditelji su mjesecima obilazili doktore moleći da im pomognu i da ozbiljno shvate simptiome dječaka.

 

Nakon dva mjeseca odlazaka kod njihovog doktora opšte prakse i u razne bolnice, Arturu je konačno dijagnostikovan agresivni meduloblastom odnosno najčešći tip ra ‘ka mozga kod djece. Srećom, dijete se sada liječi, a njegov otac Sajmon prikuplja sredstva u dobrotvorne svrhe kako bi pomogao u pronalaženju lijeka.

 

” Bilo je to nekoliko mjeseci koji su promijenili život mojoj porodici i dali mi novu perspektivu za sve. Prije Arturove dijagnoze proveo sam dosta svog života radeći, a vjerovatno nisam proveo dovoljno vremena sa suprugom i djecom. Sada sve ponovno procijenjujem i porodični život će svakako biti prioritet. Mora se još više podići svijest i želim da učinim sve što mogu kako bih pomogao “– kazao je otac mališana.