Vjerujemo da sigurno niste znali da je vazelin u upotrebi više od 150 godina , a nekada je u svakoj kući bio nezamljenjljiv. Mnogi nisu ni svjesni koliko je on efikasan, a evo nekoliko savjeta.

 

Dugotrajan miris parfema

Prije nego što naprskate omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mjesto koje ćete poprskati. Parfem neće tako brzo ispariti kao ranije.

Mekana stopala

Vazelin je odličan za njegu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rješenje za vas. Savjet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.

Poslije depilacije

Koža vam je crvena i iritirana posle depilacije, namažite iritiran dio vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će veoma brzo nestati.

 

Za skidanje šminke

Ukoliko imate osjetljivu kožu i reagujete na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rješenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako.

Protiv bora

Uz pomoć vazelina možete sami napraviti fantastičnu kremu protiv bora po ovom receptu: Uzmite: 1 supenu kašiku bademovog ili maslinovog ulja; 1 žumance; 1 čajna kašika meda; 2 čajne kašike apotekarskog vazelina. Sve izmiješajte, stavite u teglu i držite u frižideru. Mažite po potrebi na očišćeno lice.