Najveća domaća zviejzda pjevačica Jelena Karleuša svoju kariejru započela je sredinom devedesetih godinama , a u narednim godinama izdvojila se sa nekoliko albuma koji se i dan danas slušaju “Samo za tvoje oči” “Manijak”, “Ko ti to baje”, “Kasino” i tako dalje. Danas je jedna ood najbolje stilizovanoh pjevačica , a njene odjevne kombinacije vrijede i po nekoliko hiljada eura. Ono što se nije mijenjalo od samih početaka pa do danas je da Karleuša nikada nije prestala da provocira javnost, kako svojim stajlingom, tako i svojim izjavama.

 

Naime, sada je na društvenoj mreži osvanuo njen snimak sa početka karijere , na njemu se vidi kako je karleuša bila vitka. Karleuša je već sa 16 godina izrazila želju da postane pjevačica. Imala je podršku svoje majke Divne, ali nisu imale dovoljno finansijskih sredstava za njen prvi debi album, zbog inflacije i izazovne ekonomske situacije u zemlji.

 

” Moja majka je pozajmila pare za to od Dragane Mirković. Da! Dragana Mirković mi je pozajmila pare za prvi album. I dok se moja majka hvatala za glavu kako ćemo joj vratiti 25.000 maraka, jer je u to vrijeme imala novinarsku platu dvije marke, ja sam mučila drugu muku – nisam imala za čarape. I kad kupim jedne, ja ih čuvam, ali džabe. Uvijek sam ih nekako krpila i ljepila lakom za nokte, izmišljala neke gluposti. ” rekla je jednom prilikom pjevačica.