Prema zvaničnim informacijama Federalnog hidrometeoroškog zavoda zemljotres koji je uzdrmao BiH je bio jačine 5.6 po Rihteru. Elmira Sefo (28) nastradala je sinoć u zemljotresu jačine 5,6 stepeni Rihterove skale, koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom u Stocu. Na njenu kuću pala je stijena.

 

” Zaspao sam, a oko 22 sata probudio me jak zemljotres uslijed čega sam skočio iz kreveta i počeo da trčim niz stepenište kuće “– riječi su kojima počinje svoju ispovijest iz mostarske bolnice Semir Kasumović. Kako priča Kasumović, koji je iz Čapljine, on se povrijedio dok je trčao iz kuće. ” Počeo sam trčati niz stepenište kuće u kojoj smo smješteni, u gradu Čapljina. Prilikom trčanja niz stepenice sam pao, otišao sam u hitnu u Čapljini, odakle su me uputili za Mostar “– govori on.

 

Ipak, posebno je težak trenutak bio kada je svjedočio da javljaju porodici da je njihova kćerka preminula uslijed povreda. ” Ovde zatičem porodicu poginule djevojke koja još nije imala pojma o njenoj smrti. Nedugo zatim su obavijestili majku, koja je i sama povrijeđena. Onda je nastao pravi šok “– rekao je.