Jako ukusne i sočne Jagga štanglice sa domaćim filom od svježe narandže.

Slatkiš koji vas nikada neće iznevjeriti…

Sastojci:

Za koru:
4 jaja
10 kašika šećerea
8 kašika ulja
10 kašika mlijeka
13 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo

Za fil:
1 litar vode
200 gr šećera
2 kesice vanilin šećera
2 zamrznute narandže
3 pudinga od vanile

Za glazuru:
150 gr čokolade
3 kašike ulja
2 kašike mlijeka

Način pripreme:

Umutiti 4 jaja sa 10 kašika šećera, dodati 8 kašika ulja, 10 kašika mlijeka, 13 kašika brašna i prašak za pecivo. Masu staviti u pleh veličine 20 x 30 cm, prethodno podmazan sa uljem i posut brašnom. Peći na 180 stepeni oko 15 – 20 minuta.

Uzeti 2 narandže, potopiti da odstoji 30 minuta u mješavini od 2,5 dcl vode, 2,5 dcl sirćeta i 4 kašike sode bikarbone ( smjesa će da pjeni, ostaviti da se reakcija staloži pa staviti narandže). Kad odstoji, dobro narandže oprati četkom i vodom. (ovo je odličan način za uklanjanje bakterija, hemikalija kao i voska sa voća)

Kad operemo narandže staviti u zamrzivač da se fino zamrznu. Ovo raditi dan ranije od kad počnemo spremati kolač. Zamrznute narandže portom izrendati na najsitnije, dodati 200 gr šećera, 8 dcl vode, 2 kesice vanilin šećera i kuhati od kad provri 10 minuta. Umutiti 3 kesice pudinga sa vanilom i 2 dcl vode, dodati u kuhanu vodu sa narandžom, kuhati dok se ne zgusne. Prohladiti masu i staviti na pečenu koru.

Kad se sve to ohladi staviti glazuru. Na tihoj vatri istopiti 150 gr čokolade sa 3 kašike ulja i 2 kašike mlijeka, preliti kolač i ostaviti da se dobro ohladi.