Dmitrij peskov, potparol Kremlja dao je intervjuu za francusku informativnu televiziju , a na pitanje kako bi reagovala Rusija ako bi Zapad htio da uhapsi Putina i sudi mu u Hagu ili negdje drugo , odgovorio je vidno iznerviran da to nije moguće ni legelno ni fizički i rekao da bi se tada Rusija borila do kraja.

 

” Garantujemo da ćemo ostvariti naše ciljeve i osigurati bezbjednost Rusije “– rekao je. Francuski mediji postavili su pitanje Peskovu da li se Putin plaši da će doživjeti sudbinu Sadama Huseina, Slobodana Miloševića ili Gadafija, “imajući u vidu da su autoritativni režimi potcjenjivali snagu zapada”, odgovorio je negativno, istakavši da Rusija nema autoritativni režim i da iza Putina stoji cijela nacija.

 

Peskov je dodao da potencijalno postavljanje američkog nuklearnog naoružanja na teritoriji Poljske predstavlja veliku opasnost za Rusiju i najavio uravnoteženje s neizbježnim razmiještanjem ruskog nuklearnog naoružanja na zapadnim granicama, istakavši da bi to stvorilo dodatne tenzije.