U avgustu 2011. godine, Olga Moskaljova (19) i njen očuh Igor Ciganenkov su pecali pored rijeke u sibirskoj divljini u Rusiju kada ih napala medvjedica. Prvo je savladala očuha , slomivši mu vrat i smrkavši mu lobanju. Olga je pokušala da pobjegne ali ju je medvjedica zgrabila za nogu nakon 70 metara. Tu počinje agonija za djevojku.

 

Olga je uspjela da pozvoe majku dok se dešavao napad. Tokom prvog telefonskog razgovora, Olga je vrisnula: “Mama, medvjed me jede! Mama, to je takva agonija. Mama, pomozi!” Njena majka je prvo mislila da se zeza ali tad je čula medvjeda koji reži. U drugom pozivu, već vidno slaba Olga je prošaputala: “Mama, medvjedi su se vratili. Vratila se i povela svoje tri bebe. Oni me… jedu.”

 

Konačno, u svom posljednjem pozivu – skoro sat vremena nakon prvog – Olga je osjetila da je na ivici smrti. Pošto su je medvjedi očigledno ostavili da umre, rekla je: “Mama, više ne boli. Ne osjećam bol. Oprosti mi za sve, toliko te volim.”Poziv je prekinut i to je bilo poslednje što je Tatjana čula od svoje ćkerke.