U medijima je ponovo jedna od glavnih tema ubistvo pjevačice Jelene Marjanović , za kojje je na sudu kaznu od 40 godina zatvora dobio njen muž Zoran Marjanović nakon nekoliko godina istrage i sudskog postupka. Tako se sada saznaje da je presuda sa kojom je Zoran prvostepeno osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, stigla je u Apelacioni sud u Beogradu, koji će razmatrati žalbe.

 

Kako je za medije potvrdila portparol suda, Mirjana Piljić, ovaj predmet je stigao 31. januara i dodijeljen je vijeću od tri člana sa kojim predsjedava sudija Snežana Jovanović: ” Predmet je dodijeljen u rad veću, a javna sjednica još uvijek nije zakazana” – potvrdila je Mirjana Piljić za Kurir. podsjećanja radi, žalbe na presudu su podnijela četvorica branilaca Zorana Marjanovića, dok se on lično nije žalio. Osim toga na presudu se nije bilo žalilo ni Više javno tužilaštvo, koje je podnijelo odgovore na žalbe branilaca. Isto tako, presuda sa kojom je Marjanović proglašen krivim je donijeta u julu prošle godine, a istog dana je Marjanović vraćen u pritvor , pošto je odluku suda bio čekao na slobodi.

 

“Jelene Marjanović nije savršen zločin” i saopštila da je sudsko vijeće jednoglasno odlučilo da Zorana Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu:” Apelacioni sud poslije razmatranja žalbi i odgovora na njih, ima mogućnost da presudu potvrdi, da je preinači ili da je ukine u potpunosti i naloži novo suđenje. Ukoliko se dogodi da ovaj sud ukine presudu, suđenje bi krenulo iznova” – objašnjava izvor za medije.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here