Veliki broj poznatih ličnosti iz različitif afera umjetnosti su željeli da budu dio života Josipa Broza Tita , a jedna od njih je i italijanska glumica Sofija Loen , a neki čak tvrde da je i imala aferu sa Titom. Prije nekoliko godina je Nenad Vuković otkupio Titove vinograde te je podijelio priču o susretu Tita i Loren.

 

“Čuo sam razne priče, ali činjenica je ta da je Tito ugostio Sofiju Loren ovdje u Grockoj. On je bio veliki zavodnik i hedonista. Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita. Postoje zapisi o njenim posjetama i tu stoji i da je voljela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa”, rekao je Vuković a njegove riječi potvrdio je i Dragan O koji je svojevremeno služio Titu.

 

 

Sestra Jovanke Broz  je drugačije vidjela odnos Tita i Sofije, on je više bio prijateljski nego ljubavni. Glumica je navodno provela 15 dana na Brionima, dok su u rezidenciji boravili i Josip i Jovanka Broz a u vilu Jadranka stigla je sa svojim jednoipogodišnjim sinom i švajcarskom dadiljom.