Cijeli svijet iz dana u dan prati dešavanja u ukrajini i Rusiji jer se svi plaše da ovo sve neće pokrenuti Treći Svjetski rat. Sada je nova prijetnja da bi Rusi mogli da upotrijebe nuklearno oružje manjeg dometa saopštio je direktor CIA Vilijam Berns.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin je mogao bi da pribjegne upotrebi taktičkog ili nuklearnog oružja niskog prinosa u svijetlu “vojnih neuspjeha u invaziji na Ukrajinu”. “S obzirom na potencijalni očaj predsjednika Putina i ruskog rukovodstva, s obzirom na neuspjehe sa kojima su se do sada suočavali, u vojnom smislu, niko od nas ne može olako da shvati prijetnju koju predstavlja potencijalno pribjegavanje taktičkom nuklearnom oružju ili nuklearnom oružju niskog prinosa”, rekao je on u četvrtak u govoru koji je održao na Univerzitetu Džordžija.

 

“Očigledno smo veoma zabrinuti. Znam da je američki predsjednik Džo Bajden duboko zabrinut oko izbjegavanja trećeg svjetskog rata, oko izbjegavanja praga u kome nuklearni sukob postaje moguć” dodao je Berns.