EXTRA MEKE BUHTLE SA DŽEMOM – soči džem od malina sa tako mekanim tijestom je najbolja kombinacija za ukusno pecivo!

Meke buhtle sa dćemom od malina je pravi izbor da započnete dan . Toliko će vam se dopasti njihova meka tekstura da ćete ih nositi i da prezalogajite.

Sastojci
700 gr Glatkog brašna
1 kesica kvasca instant
150 gr margarina
2 jaja
150 ml gustog jogurta
2 kesice Vanilin šećer
1 kašikica soli
3 supene kašike Šećera
ribana kora 1 limuna
po potrebi mlake vode

Za nadjev
džem od malina

Za posipanje
šećer u prahu

Priprema
1.
U dublju zdjelu saspite  brašno, kvasac,  omekšali margarin,jogurt vanilin i kristal šećer,jaja i sol . Dodajte izribanu koru 1 limuna koji ste prethodno potopili u vodu sa sodom bikarbonom kako bi se dobro oprao .

2.
Sve sastojke izmješajte da se dobro izrade. Ako bude potrebno dodajte  malo mlake vode. Tijesto dobro izrađeno ostaviti da nadođe (što duže to bolje). Ponovo premjesite i pustite da nadođe.

3.
Odvojite  loptice da su jednake. Malo ih rastanjite pa u svaku stavljajte fil koji ste odabrali (džem od malina) . Spajajte krajeve tijesta i fino oblikujte .
4.
Obložite dublju tepsiju sa  pek papirom i redajte ih jednu uz drugu (da bi se izjednačile). Na kraju tepsiju pokrijte i ostavite da nadolaze oko 1 sat ( što više vremenski nadolaze to su više meka i spužvasta.)

5.
Rernu zagrijte  na 250 stepeni, ubacite ih, i  odmah smanjite temperaturu na 160 stepeni. Za oko 35 minuta bit će gotove. Pospite sa šećerom u prahu dok su još tople.