Danas u nastavku ovog članka pišemo o velikoj tragediji koja je prije nekoliko dana potresla cijeli svijet, a radi se o zemljotresu koji je sa sobom odnijeo hiljade i hiljade života m a na veliku žalost taj broj se povećava svakim danom. Tako je doktorka Slađa Antonijević iz sektora za ljudske resurse kaže da mnogo faktora utiče na to koliko neka osoba može da izdrži ako se nađe pod ruševinama, a također se objašnjava da su ključna 72 sata nakon zemljotresa.

 

“Medicinski timovi moraju da vode računa o bezbednosti na prvom mestu, kako svojoj tako i o bezbednosti vatrogasaca-spasilaca. Oficiri za vezu dobijaju informacije od lokalnih rukovodilaca gde će biti raspoređeni, na kojoj lokaciji, a od rukovodioca tima medicinski tim dobija mesto i ulogu koju će vršiti u toku zbrinjavanja povređenih”, kaže Antonijevićeva.

 

”Međutim, mnogo faktora utiče na to ako se osoba nađe ispod neke ruševine. Tri faktora su odlučujuća: da li ima vazduha tj. kiseonika, da li je povređen – pošto su izuzetno česte povrede kod zemljotresa, kao i da li mu je dostupna voda”, navodi Antonijevićeva.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here