Svaki roštilj je prepun bakterija, a žičane četke nisu najbolji alat jer zaostale niti mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme ako dospiju u hranu.

 

 

Za jedan od najjednostavnojih trikova za čišćenje roštilja potrebno vam je suha krpa, hvataljke za roštilj i aluminijska folija. Suhom krpom obrišite ploču kako biste uklonili ostatke hrane. S nekoliko listova aluminijske folije čvrsto pokrijte rešetku, uključite roštilj i ostavite pokrivenim 30 minuta. Ugasite ga i kad se ohladi krpom obrišite ostatke koji su se pretvorili u pepeo.

 

Rešetku roštilja možete očistiti i tako da pomiješate vodu sa sodom bikarbonom 1:3 , uzmete spužvicu i trljate. Možete pomiješati i vodu s alkoholnim sirćetom u jednakom omjerima, staviti rešetku u vreću za smeće te izliti otopinu. Vreću zatvorite i ostavite preko noći da se masnoće razgrade. Sutradan samo isperite vodom.