U današnjem članku pišemo o pjevaču Amelu Ćemanu Ćemo koji je prošao kroz težak period kada mu je prije 2 godine dijagnosticiran ra k krajnika a pjevač se suočava sa brojnim zdravstvenim problemima i prije nego što mu je dijagnostikovana pred sepsa.

 

“Imao sam infekciju, apces na gluteusu, koji je izazvao neki virus. To je bio samo bol. Sve je izazvala mononukleoza koju sam ja imao, a nisam ni znao da je imam. To je bilo predseptično stanje. Sve je bilo uredno, međutim kada je doktor uzeo to da saira, mislio je da sam ja već dobio sepsu” – priseća se Amel Ćeman Ćemo u emisiji. Posle lečenja antibioticima i rešavanje jednog problema stigle su alergije. “Samo lice mi nije bilo zahvaćeno. To je bilo i od antibiotika, koje sam ja i kroz venu dobijao, da ne bih dobio sepsu. Život me je naučio da ne govorim jao, jel ima još nešto, jer uvek ima. Žao mi je što do ljudi ne dopire to da je samo zdravlje u životu važno” – kaže Ćemo. Pre te dijagnoze, koju niko ne želi da čuje, pevač se suočio sa nizom zdravstvenih problema, pa je tako došao i do stanje pred sepsu.

 

Nakon toga svega dolazi i najozbiljnijij problem sa grlom. ” Boli me grlo, odem kod lekara i uzimam terapiju za anginu. Posle toga odem kod lekara i saznam da imam kandidu od antibiotika, međutim ostane mi na krajniku nešto kao karfiol. Onda konstatujem da je to izazvala mononukleoza. Meni je predloženo da to moram da otklonim, i prvobitni nalaz je bio pozitivan, ali već drugi nalazaj je bio da su u pitanju maligne ćelije. Kada mi je saopšteno, ja sam to samo čuo “kaže pevač i dodaje: “Seo sam u auto i nisam mogao da krenem ni levo, ni desno i samo sam počeo da plačem. Tako sam stajao sat vremena. Prva stvar je bila da pošaljem poruku psihološkinji sa molbom kad ima prvi slobodan termin da dođem. I prvo sam to uradio i onda sam krenuo u akciju. Profesor koji me je operisao već me je prosledio kod svog kolege sa onkologije. Moji roditelji ništa o ovome nisu znali” kaže Ćemo.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here