Sprej WD 40 može da bude od velike pomoći u svakom domu jer ima razne funckije. Naime, WD-40 je kratica za odstranjivač vode. Tvorac ovog spreja je uspio usavršiti formulu koja će spriječiti koroziju, tačnije iz 40-og pokušaja.

 

– Spriječava gomilanje snijega na prozorima

Naprskajte WD- 40 s vanjske strane prozora.

– Čisti WC školjku

Naprskajte malo WD-40 unutar školjke, pričekajte minutu, a zatim izribajte s četkom. Njegovi moćni sastojci će rastopiti kamenac i prljavštinu lahko i brzo.

– Cipele i čizme čini vodootpornim

Naprskajte malo WD-40 na cipele i čizme i on će poslužiti kao barijera, tako što će ih učiniti vodootpornim. Naime, sprej će spriječiti ulazak vlage u cipele. Pored toga, tokom zime, mrlje od soli se pojavljuju na obući. Ipak, bit će potpuno nove ako ih naprskate WD-40 i očistite krpom.

 

– Riješite se žvake u kosi

Naime, WD- 40 može ponovo pomoći. Jednostavno našpricajte na žvaku, pa zatim počešljajte. Ovaj put ćete to lahko uraditi. Ipak, budite oprezni da ne prskate blizu očiju, učinite to u prozračenoj prostoriji ili izvan kuće.

– Uklanja naljepnice sa stakla

WD-40 uništava ljepljivost naljepnica, tako da nanesite sprej na njih i pričekajte nekoliko minuta, možete ih lako skinuti s nekom od lopatica ali pazite da ne budu oštre.

– Očistite mrlje od čaja s radne površine

Ako odmah ne obrišite mrlje od čaja, morat ćete uložite mnogo više napora kasnije. Međutim, WD- 40 će vam pomoći u ovom slučaju! Samo prsnite sprej na vlažnu spužvu i očistite mrlje.