Ako ste u potrazi za ukusnim ručkom koji ćete spremiti na brzinu onda sa pastom nikada nećete pogriješiti.
Potrebno vam je
500 gr piletine 500 ml pavlake za kuhanje 1 žumanjce 100 gr gorgonzola pola kašičice soli pečurke 500 gr makarona
Priprema
Isjeckajte piletinu pa je propržite nekoliko minuta. Na pola dodajte pečurke, kada je gotovo istresite u drugu posudu a u istu tavu sipajte pavlaku za kuhanje i jedno žumance te pola kašičice soli i sjeckanu gorgonzolu. Miješajte dok ne počne da ključa, pa u sos sipajte pečurke i meso. Nastavite da kuvate na tihoj vatri, dok se sos malo ne zgusne. Kada bude gotovo, sosom prelijte prethodno skuvanu tjesteninu i ukrasite po želji.
Toplije vrijeme zahtjeva da jedemo malo laganiju hranu, pa vam donosimo recept za domaću paradajz čorbu.
https://youtu.be/9UlSVlNFGmA
Potrebno vam je
400 ml kuhanog paradajza
1.5 dl vode
1 šargarepa
ulje
so
peršunov...
Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je nove mjere podrške u ruskoj ekonomiji i građanima suočenim sa zapadnim sankcijama.
"Uvijek moramo da gledamo u budućnost, korak...
Ovaj fenomen privukao je veliku pažnju medija kada je iz ovog mjesta poslat ženski tim mladih dobrovoljnih vatrogasaca. Mediji su prenijeli ovu neobičnu priču...