Prije tačno devet godina vozač Formule 1 , Muhael Šumaher doživjeo je pad na zimovanju u Francuskoj. Tek poneka informacija o njegovom zdravlju procuri u javnost jer je sve pod velom misterije. Naime, nesreća se desila 29. decembra 2013. godine i niko nije mogao ni da pretpostavi kakve će posljedice da ima.

 

“Udario je u stenu, ali je tom prilikom nosio kacigu. Hitna pomoć stigla je do njega osam minuta kasnije i odmah organizovala helikopterski prevoz do bolnice. Bio je šokiran i pomalo zabrinut, ali u svesnom stanju… Moguće je da je pretrpeo povrede lobanje, ali nije ništa ozbiljno” – bila je prva izjava direktora skijališta Kristofa Žerninjona-Lekomat. Posle toga Mihael niko više u javnosti nije video, a polcija je tada morala da opkoli bolnicu kako bi sačuvala legendu koja se borila sa životom. “Ne želemo da ljudi narušavaju njegov mir. Poicija je zato u prijateljskomn tonu rekla novinarima koji su bili na privatnom posedu Šumahera da ga napuste “- rekao je tada portparol policije Pjer Olivije Godar.

 

” Priroda njegove povrede i informacije koje imamo sugerišu na to da je njegov mozak pretrpeo ogromnu štetu. Kao posledica toga on ne funkcioniše kao mozak ostalih ljudi. I što je duže u takvom stanju sve teže je očekivati poboljšanja. Dakle, situacija se sigurno neće popravit. Siguran sam da on može da razgovara, ali sigurno postoji način da pokaže svojima najbližima kada se oseća dobro, a kada ne” – dodao je Šif.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here