Mark Milei predsjedavajući kometeta načelnika štabova Američkih Sjedinjenig država u utorak je pred Američkim kongresom dao svoje nove predviđanje o sukobu između Rusije i Ukrajine.

 

 

Naime, on je rekao kako bi rat u Ukrajini mogao da potraje godinama pa je izjavio i sljedeće “Još je rano predvidjeti, ali mislim da je ovo veoma dugotrajan sukob, i mislim da će trajati godinama. Ne znam za deceniju, ali barem godine sigurno.” Veliki pritisak su vršili na njega svi članovi kongresa, da ispriča šta su to Sjedinjene Države mogle da urade kako bi ruskog predsjednika Vladimira Putina odvratile od invazije na Ukrajinu, a kako prenose tamošnji mediji je rekao sljedeće:

 

“Iskreno, osim angažovanja američkih snaga u samoj Ukrajini, nisam siguran da bi nešto moglo da odvrati Putina od rata. Ovo je bio njegov dugoročni cilj koji seže godinama unazad. Mislim da bi ideja odvraćanja Putina od invazije na Ukrajinu, zahtjevala upotrebu američkih vojnih snaga i rizikovala bi oružani sukob sa Rusijom, što ne bih savjetovao”, ispričao je on.