Pjevač Dino Merlin našao se u entru skandala kada je na proslavi nezavisnosti Crne Gore ogrnuo zastavu ove zemlje i održao emotivni govor. Naime, mnogima je zapao za oko ovaj Merlinov postupak s obzirom na to da je 2015. godine na koncertima u Srbiji sprskom narodu zabranio unošenje srpskih zastava.

 

Reakcije kolega na ovu temu ne prestaju , a sada se oglasio i Aca Lukas koji je prokomentarisao Merlinovo ponašanje. – Pa ja mislim da bi sada trebalo da zakaže još koncerata u Beogradu i da proda ne tri, nego još šest Arena, jer mi Srbi mnogo volimo da idemo tamo gdje nam neko piša po glavi – rekao je Aca, pa nastavio:

 

– Ja sam i tada javno rekao da idem i da pravim koncerte u svakom ćošku planete jer se nikada nisam deklarisao kao on i nipodaštavao bilo koji narod, i ni za jedan narod nisam rekao da su psi. Ne pravim klasifikaciju ljudi po narodnosti ili vjeroispovesti. On je izjavljivao šta je izjavljivao i smatram da je licemjerno da posle takvih izjava ide i tim istim ljudima pravi koncert, ali on je jednostavno znao da u ovom narodu ima toliko mazohista koji će zdušno doći baš tamo da im se on lično posere po glavama – rekao je Lukas