Osim Nostradamusa i Baba Vange postoje i predviđanja koja su napravili poznati naučnici, a koje ukazuuju na jezive stvari , a jedan od njih je Stiven Hokin. On je rođen kao zdravo dijete u porodici medicinskih radnika, te je studirao kada mu je bila otkrivena strašna dijagnoza, a to je da ima amiotrofičnu lateralnu sklerozu.

 

Iako liječnici nisu bili nimalo optimistični u vezi s njegovim slučajem, Stiven je svima pokazao da snažan um može postići gotovo sve. Kad su mu svi mišići bili gotovo slabi i teška ga je upala pluća natjerala da koju je dobio dizao kroz cjevčice na dušniku, on je svoja kolica pokretao tako što je koristio samo svoj obraz. Već tada je vodio vrlo aktivan život, prisustvujući konferencijama 14. ožujka 2018. Mirno je zaspao i više se nije probudio. Ostavio je proročanstvo o 4 najtragičnija puta ljudskog razvoja:

 

nuklearni rat,
stvaranje genetski modifikovanih virusa,
globalno zagrijavanje,
razvoj vještačke inteligencije koja odlučuje da je čovjek suvišan.
Istina, postoji i peto njegovo predviđanje: čovječanstvo će se opametiti i umjesto uništenja baviti će se stvaranjem, uključujući odlazak u svemir na druge planete.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here