Astrologija kaže da su žene rođene u ova dva znaka jako hladne osobe naročito kao majke. Nije da one ne vole svoju djecu , već u tome što se njihovo majčinstvo zasniva na hladnoći, rigoroznoj disciplini i velikom nedostatku pažnje i nježnosti, koja djeci i te kako treba.

 

Majka Devica

Ona je odgovorna mama koja smatra da je njena dužnost da obezbjedi osnovne potrebe djetetu – kuvanu hranu, čistu kuću i sasvim dovoljno komfora, ali ne previše. Njena djeca su uredna i pristojna. Majka Djevica svu snagu usmjerava na to da njena porodica izgleda savršeno okolini, ali u toj brizi o imidžu zaboravlja da je majčinska ljubav, toplina i nježnost važnija od reda i sobi ručka sa tri različita jela. Majka Djevica nikako se ne slaže sa djecom ukoliko su rođena u znaku Raka i Ribe, pa se u budućnosti veoma često svađaju i potpuno udalje.

 

Majka Jarac

Zahtjeva gvozdenu disciplinu. Ne oslanja se na emocije, niti ih uvažava – ni djetetove, ni svoje. Smatra da su one slabost i da ne donose ništa dobro, dok dijete pati za njom i njenim toplim zagrljajem. Najvažnija joj je logika, oslanja se na metod štap i šargarepa, a smatra da će nježnost samo pokvariti dijete. Djeca majki rođenih u ovom znaku kada odrastu najčešće se distanciraju od nje, a mnogi čak i prekidaju svaki kontakt, samtrajući svoju majku ženom koja ih nikada nije voljela.