Imaju ljudi koji sun različitog stupnja inteligencije. Postoje oni pametnjakovići koji smatraju da sve znaju. Međutim, astrolozi tvrde da su ova dva znaka najintelektualnija od svih horoskopskih znakova. Ovde spada:

 

Strijelac

Treba samo razgovarati sa Strijelcem kako bi razumjela njihov životni sjaj. Oni su vrlo otvoreni, imaju snažan osjećaj za dobro i zlo i vrlo su samopouzdani. Ako netko ugrozi njihovo povjerenje, Strijelac se može osjećati prisiljen dokazati svoju intelektualnu sposobnost. Može biti veliki šok da je netko toliko šarmantan i ljubazan ujedno i genij. Ako te žele nadmudriti, Strijelac to može učiniti bez da se oznoji.

 

Vodenjak

Vodenjaci su poznati po svojoj kreativnoj inteligenciji, vide odgovore i rješenja koja drugima nedostaju. Mogu ostati mirni i nepristrani kad stvari postanu napete. Neće stvari shvaćati osobno i nastavit će se usredotočiti na postizanje svojih ciljeva. Također su nepredvidljivi pa je izazov shvatiti koji je njihov sljedeći potez. Kad napadnu, to je ne samo neočekivano, već ima i dalekosežne rezultate.