U današnjem članku vam donosimo jednu jako zanimljivu priču koja je potresla cijelu regiju. U vrhovima planine Čemerno na preko 1.500 metara nadmorske visine već godnama živi Radica Brkušanin koja ima 70 godina.

 

Dali su joj nadimak ” žena Robinson Kruso” , i dane provodi u kućici bez struje i vode, a često i bez hrane i hrani se isključivo šumskim plodovima pečurkama i divljim borovnicama. Jedna učiteljica iz obližnjeg sela Vanja Nikolić nekoliko puta je bila u posjeti kod nje, kako bi jpj odnijela hranu i pakete koje nerado prima. Vanja je rekla da je posljednji put nije zatekla u kući, vjerovatno je otišla da bere šumske plodove. Davno se odmakla i distancirala od ljudi. Ona ne zna ni koji je datum, godina ni dan. Jednom prilikom je ova učiteljica otišla njoj na Vaskrs a ona nije ni znala da je taj dan praznik, a sljedeći put kad je dolazila nije znala ni koji je mjesec, ali je joj rekla “pa vidim da je jesen i odlaze ptice, sve se manje čuju“.

 

Radica se mnogo plaši ljudi i rijetko stupa u komunikaciju s njima, ima svoju šumu. Vanja jeodlazila kod starice, a posljednji put pošto je nije pronašla, ona je svu hranu i pakete ostavila ispred njenih vrata.