Ljeto i velike temperature znači i to da nam je veoma teško zaspati navečer pa se budimo nenaspavani i nervoznni. Mnogi spas pronalaze u klimi a samim time i troškovi računa se povećavaju.

 

Naime, jedna korisnica društvene mreže TikTok objavila je video koji će svima da pomogne u ovim ljetnim danima , a to je kako održavati kuću hladnom ljeti, a podijelila je i nekoliko savjeta koji će vam pomoći da lakše zaspete po vrućinama. Neki od savjeta jesu spuštanje roletna i zavjesa, te zatvaranje prozora kako tijekom dana ne bi ušao vrući zrak. Također je dodala da, ako trebate prozračiti ili otvoriti prozore u bilo kojem trenutku, ne zaboravite otvoriti prozore koji se nalaze na suprotnoj strani od sunca.

 

Ako je zrak koji dolazi izvana jednako vruć kao i zrak kroz koji ventilatori pušu, jedan zgodan trik je staviti zdjelu vode s ledom ispred ventilatora. Također dodala je i zamjena halogenih sijalica za LED sijalice koje ispuštaju mnogo manje topline, kao i isključivanje svih elektroničkih uređaja koje ne koristite, također može pomoći u smanjenju suvišne topline koju stvarate u svom domu.