Opsjednutost estetskim operacijama sve više postaje savremeni fenomen.

Ne radi se više samo o nekim manjim korekcijama, nego o operacijama kojima se potpuno mijenja vlastiti izgled.

Za ovo postoji veliki broj nevjerovatnih primjera. Jedan od najbizarnijih su osobe koje pošto poto žele izgledati baš kao lutke. Druge, opet, troše nevjerovatne sume novca da bi izgledale kao poznate ličnosti. Sve u svemu, ove opsesije uglavnom završe izobličenim licima i tijelima.

Ne znamo da li se radi o bolesti ili nečemu drugome, ali ovakvim osobama ništa ne može stati na put da ostvare svoje zamisli.

Evo jednog primjera: šveđanka Pixee Fox, bila je opsjednuta uskim strukom i željela ga je imati bez obzira na sve. Kako bi to i ostvarila odlučila je da joj se odstrani čak šest rebara (da, tačno tako kao što piše: šest) potrošivši na razne operacije preko 165 hiljada dolara. Na fotografijama možete vidjeti kako je Fox izgledala prije svih operacija.

Nevjerovatno je da neki umjesto da istaknu i iskoriste svoju prirodnu ljepotu, rade upravo ovakve bizarne stvari. Da li je u pitanju ludilo ili samo želja da, skretanjem pažnje na sebe, postanu poznate osobe, to ostavljamo vama da zaključite.