Zdravko Čolić je jeddan od najvećih balkanskih pjevaća , zbog svog fizičkog izgleda za njim lude žene širom Balkana. Zdravko je u braku već 20 godina i ima dvije kćerke.

 

Naime, mnoge je iznenadilo Čolino priznanje da ga je 1997. godine zavela Frida Lingstad iz grupe ABBA. Sve se to desilo kada je Čola predstavljao Jugoslaviju na Pjesmi Eurovizije sa pjesmom ”Gori vatra”, a Frida je te iste godine bila prateći vokal tadašnjem švedskom predstavniku, i tada se desio susret zbog koje Čola umalo nije zakasnio na nastup.

 

 

“Fridu iz grupe ‘ABBA’ sam upoznao na ‘Pjesmi Eurovizije’, gdje bih drugo. Posle je uslijedio poziv na vikend. Djelovalo je obećavajuće, ali sam se nakon cijele te trodnevne idile osjetio iskorištenim poput instant supe. Skuhaš za pet minuta, pojedeš vruće i to je to. A sve je bilo tu: i brvnara i kamin i svijeće i cvijeće, kockaste zavjesice i stolnjaci, pečena riba u foliji s bademima i eterična ulja… Ali, ona prava, jedinstvena, luda strast, koja se dogodi između muškarca i žene, je izostala. Nije bilo spontanosti, pa je sve izgledalo kao kad zakažeš vježbanje udvoje u teretani”, ispričao je tada Čolić.