Za praznike Ilda je otputovala je u Ameriku sa svojim suprugom Bojanom i kćerkom Emom, pa kaže da je snijeg toliko napadao tamo da je blokirao cijeli put. 

“Odmah po slijetanju bili smo dva dana zarobljeni u Nju Džerziju, jer je čitav Njujork bio u kolapsu zbog snježne oluje. Tek kada se to smirilo, otišli smo da obiđemo grad, ali ostali smo kraće od planiranog zbog Bojanovih obaveza u Vermontu, što je bio osnovni povod za naše putovanje”– ispričala je Ilda i dodala:

“Bojan ima stan u Sent Albansu, živopisnom američkom gradiću poput onih iz romantičnih komedija s božićnom temom. Na centralnom trgu su klizalište, gradska skupština, jedna biblioteka, nekoliko čajdžinica… Sve je dekorisano još za njihov Božić, svuda se čuje muzika, imaš osjećaj kao da živiš na Holmark kanalu. Ema je s tatom išla da sijeku jelku, okitili smo kuću, bilo je samo nas troje, jer neki od prijatelja zbog snijega nisu mogli da dođu. Dočekali smo tako 2021. po našem vremenu, a po njihovom smo zaspali prije ponoći”, kroz smijeh kaže pjevačica i dodaje da su zbog malo ljudi sami organizovali svoj zabavni program.”

“Uveče smo izašli u šetnju, u parku ima bina koja je natkrivena i na kojoj nema programa, ali smo mi na njoj nastupali. Ja sam recitovala, Bojan je pjevao pjesmu Riblje čorbe, dok je Ema bila zadužena za moj repertoar, pa je otpjevala „Stani, dušo”. Uprkos ograničenom kretanju, proveli smo se fantastično. I Božić smo proveli porodično, Ema nam je bila položajnik, ali sad smo se uželjeli sunca, tako da ćemo se spustiti do Floride čim budemo mogli”– završila je Ilda.