Poznati muzičar i osnivač grupe Srebrna krila, Vlado Kalember publiku je osvajao talentom od 1978. godine pa sve do danas a bio je i predstavnik Jugoslavije na izboru za pjesmu Evrovizije 1984. godine.

 

Vlado o svom privatnom životu nikada nije pričao javno tako da se malo šta zna, ali ono što se zna je da je Vlado bio veliki zavodnik žena širom Jugoslavije.

 

Jedna od njih bila je i Leposava Lokica Stefanović koja je nastupala sa poznatim plesnim sastavom “Lokica” po kojem je i dobila nadimak, ali ova veza je potraja samo godinu dana s obzirom na to da su bili razdvojeni. Kalembar je stupio u brak za violončelistkinjom Anom Rucker sa kojom je dobio nasljednika, ali ova ljubav nije opstala. ” Mnogo je zabluda i predrasuda, a upravo to da sam veliki zavodnik je jedna od njih. S kim god bih popio kafu, to bi svi prenijeli da je bila veza. Meni se od jedne veze uvijek dodavala još poneka. Ako sam imao 22 veze, ispalo bi da sam ih imao 222. Ne žalim se, ali je to, na neki način, malo i “prišiveno”. Bilo je to takvo doba. Dima je bilo, ali ne i požara ” ― rekao je Vlado