Meri Nil ( 62 ) iz New Yorka bila je inficirana korona virusom. Ona je ovaj virus uspješno savladala te kaže da uopšte nije bila uplašena za svoj život zbog toga što je znala da neće umrijeti.

 

“Korona virus? To nije bio taj trenutak da umrem. To sam znala zbog toga što sam se 1999. godine izvukla iz mrtvih i tada mi je rečeno šta će se dogoditi u budućnosti“ kaže Meri Nil.

Meri je davne 1999. godine išla sa porodicom u Čile gdje je na odmoru jednog popodneva vozila kanu po rijeci. Tada se prevrnula u čamcu te je pala u vodu. Udarila je glavom u stjenu i plutala je po vodi oko dvadeseta minuta, sve dok je nisu izvukli iz vode na površinu.

 

“Bila sam mrtva trideset minuta. Lebdjela sam iznad svog tijela, a onda su došle nekakve pojave koje ljudi u svijetu obično nazivaju anđelima, došli su po mene. Ne znam šta je to bilo, ko je to bio, ali se sjećam da sam se udaljavala od tijela nagore i sve više i više. Napustila sam ovaj svijet tada. Gore na nebu sam vidjela neke ljude iz prošlosti koji više nisu među živima. Rekli su mi da ovo nije moje vrijeme da umrem, kao i da ću ako budem živjela zdravo dočekati duboku starost”, kaže Nilova.

Ona ističe i da se nije uplašila kada je vidjela preminule.

“Bila sam nevjerovatno mirna i spokojna tada. Svi su me gledali sa blaženim osmijehom. Odozgo sam gledala kako me dole desetak minuta oživljavaju kolege koje su me izvukle na površinu iz vode. Bića su me onda iznenada vratila dole u tijelo i ja sam ponovo prodisala. To je bilo prije više od dvije decenije, ali ja se svega sjećam i dan danas kao da je jučer bilo”, rekla je Meri