Vjerujemo da večina ljudi drži slike preminulih rođaka ili prijatelja u kući. Svi ih imamo i pitamo se šta je problem s tim. Naime, možete ih držati u kući ali kako savjetuju stručnjaci samo uz određena pravila.

 

Slike umrlih sviđalo nam se ili ne, povezane su sa svetom mrtvih. U kokiko je osoba preminula slike je i dalje drže povezanom sa svetom živih. Iz tog razloga, savjetuju da se slijede sledeća pravila:

–  Slike pokojnika ne smiju da vise na zidu, da budu u ramu ili na stolu. Dakle, ne smiju biti na vidiku. Vjeruje se da, ukoliko se ovaj savjet ignoriše, slika uzima energiju živih ljudi. Ukoliko se fotografije čuvaju u albumu, a vi ih povremeno pogledate sa nostalgijom, sve će biti u redu. Međutim, ako su vam stalno na vidiku, navodno mogu da prouzrokuju postepeno pogoršanje fizičkog i emotivnog stanja.

– Fotografije mrtvih bi trebalo držati odvojene od fotografija živih. Odvojite poseban album za slike preminulih, gdje ćete takođe držati i slike gde su pomiješani živi i mrtvi. Neki čak preporučuju sječenje ovakvih slika, kako bi se odvojila energija živih od energije mrtvih. Takođe, slike pokojnika navodno treba držati u albumima crne boje ili pak u crnoj kesi.