Svako jutro bi trebali napraviti ritual koji će unaprijediti vaše zdravlje , a to je da pijete svako jutro toplu vodu sa limunom. Limunov sok s toplom vodm ispira na čudesan način jetru i bubrege.

 

Evo nekoliko razloga zašto piti toplu vodu sa limunom:

Uravnotežuje pH
Limuni su nevjerovatno alkalna hrana, vjerovali ili ne. Da, oni su kiseli, ali u našim tijelima oni su alkalni . Alkalno tijelo je ključ za dobro zdravlje. Posljednje, ali ne i najmanje važno, askorbinska kiselina (vitamin C) poboljšava apsorpciju gvožđa u tijelu.

Pomaže pri varenju
Sok od limuna pomaže u izbacivanju otpadnog sadržaja iz organizma. Podstiče jetru da proizvodi žuč, kiselinu potrebnu za varenje. Efikasno varenje smanjuje gorušicu i zatvor.

Čisti kožu
Vitamin C pomaže smanjenju bora i mrlja. Limun i voda čisti toksine iz krvi koja pomaže da koža bude čista.

Jača imuni sistem
Limuni su puni vitamina C i kalijuma. Vitamin C je super za borbu protiv prehlade, a kalijum stimuliše mozak i nervnu funkciju i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

Pomaže pri zacjeljivanju
Askorbinska kiselina (vitamin C), koje je u limunu u izobilju, podstiče zacjeljivanje rana, te je bitan nutricijent u održavanju zdravih kostiju te vezivnog tkiva. Vitamin C takođe prikazuje protivupalna svojstva. Vitamin C je bitan u održavanju dobrog zdravlja.

Pijte čašu vode s limunom svako jutro mjesec dana i primjetit ćete promjene na sebi.